Novi, blagdanski 175. broj Liječničkih novina

19.12.2018.

Blagdansko izdanje Liječničkih novina donosi intervju s prvim dopredsjednikom/v.d. predsjednika HLK dr. sc. Krešimirom Luetićem u kojem podvlači crtu nad radom Komore koja je, kako ističe „u svjetlu unutarkomorskih zbivanja tijekom godine, pokazala da je samostalna i snažna organizacija , drugačija od brojnih drugih institucija u hrvatskom društvu koje se većinom opredjeljuju za politiku 'ne talasaj' i zapravo nemaju snage ili volje obračunati se s nepravilnostima u vlastitim redovima pa čak kada one dolaze od samog vrha“.

Tema broja posvećena je kronologiji pogrešnog obračunavanja prekovremenih sati i dodataka na plaću liječnika koja je počela još 2013. godine. Mjesec studeni posvećen je sjećanju na žrtvu Vukovara, te Liječničke novine donose članak o sudjelovanju vodstva Komore na 14. znanstvenom-stručnom simpoziju „Ratna bolnica Vukovar 1991. – dr. Juraj Njavro“ i u Koloni sjećanja.

U rubrici „Iz Komore“ niz je članaka o aktivnostima, a među njima i članak o susretu ministra financija Zdravka Marića i dr. sc. Krešimira Luetića na kojem je bilo riječi i o Komorinim prijedlozima o novom Zakonu o porezu na dohodak kojima su članovima Komore omogućene još povoljnije kamatne stope na kredite u poslovnim bankama. Liječničke novine donose i izvještaj s izvanredne sjednice Skupštine HLK-a održane 10. studenoga 2018. na kojoj je usvojena i odluka o objedinjenoj ponudi za Policu pravne zaštite i Policu dopunskog osiguranja koja je još povoljnija od police u 2018. Liječničke novine pišu i o dobitnicima Godišnjih nagrada HLK-a, uspjehu Komorinih stipendista, mladih liječnika, uspjesima hrvatskih liječnika u KBC-u Rijeka. U „Novostima iz medicinske literature“ niz je zanimljivih i aktualnih stručnih članaka.

U svojim uvodnicima v.d. predsjednika Komore dr. sc. Krešimir Luetić i glavna urednica Liječničkih novina prof. dr. sc. Lada Zibar zaželjeli su kolegama liječnicima čestit i blagoslovljen Božić te sretnu Novu 2019.

Novi broj Liječničkih novina možete prelistati ovdje.

vrh stranice