" />

Novi predsjednik Skupštine HLK-a doc. dr. sc. Goran Hauser!

04.06.2016.

Novi predsjednik Skupštine HLK-a je doc. dr. sc. Goran Hauser. Odlučili su to delegati na 4. sjednici Skupštine koja je održana 4. lipnja 2016., u velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora u Zagrebu. Glasovanje je bilo javno, a doc. Hauser je izabran velikom većinom glasova (od 113 delegata koji su pristupili glasovanju samo ih je troje bilo suzdržano). Novog predsjednika predložila je dr. sc. Ines Strenja-Linić, bivša predsjednica Skupštine HLK-a, a danas predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

Doc. Goran Hauser, gastroenterolog je iz KBC-a Rijeka i predsjednik Županijskog povjerenstva HLK-a Primorsko-goranske županije.

Za novog rizničara izabran prim.dr. Mario Malović

Za novog rizničara Komore, predsjednik mr.sc. Trpimir Goluža predložio je prim. dr. Maria Malovića, specijalista ortopedije i traumatologije te plastične i rekonstruktivne kirurgije iz Klinike za traumatologiju Zagreb i člana Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor HLK-a. Prim. Malović izabran je glasovima 115 delegata od 119, koliko ih je pristupilo glasovanju.