Obavijest o javnom izlaganju Nacrta prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti 2. svibnja u 8.00 sati u Ministarstvu zdravstva

Ovim putem obavještavamo sve svoje članove da će se u Ministarstvu zdravstva 2. svibnja 2018. s početkom u 8.00 sati održati javno izlaganje Nacrta prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti te Vas pozivamo da se odazovete u što većem broju. Izlaganje će se održati u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, Ksaver 200 Zagreb. S obzirom da je riječ o Nacrtu zakona koji se izravno odnosi na čitav zdravstveni sustav, a posljedično tome i na rad liječnika, njihovu angažiranost i status, od izuzetne je važnosti da se uključite i u raspravi pridonesete što boljim rješenjima, koja trebaju biti jamac boljem zdravstvenom sustavu za sve hrvatske građane, a o kojem liječnička struka ima što za reći i koju se konačno mora početi uvažavati.

E-savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Prijedlogu iskaza o procjeni učinaka propisa, Ministarstvo zdravstva otvorilo je 4. travnja, a traje do 5. svibnja. U obrazloženju predloženog Nacrta zakona uz ostalo stoji da je temeljni cilj Programa Vlade RH za mandat 2016. - 2020. osiguranje zdravstvenog sustava koji će biti moderan i financijski održiv te koji će građanima pružati i osigurati kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu na čitavom teritoriju RH. Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju navedenom izlaganju, na kojem mogu iznositi svoje primjedbe i prijedloge vezane uz navedenu materiju. Nacrt prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Prijedlog Iskaza o procjeni učinaka propisa dostupni su na središnjem državnom internetskom portalu za savjetovanja s javnošću „e-Savjetovanja“ i na mrežnoj stranici Ministarstva zdravstva na sljedećim poveznicama:

Nacrt prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti (Ministarstvo zdravstva)

Nacrt prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti (e-Savjetovanje)

vrh stranice