Pacijenti izabrali: Najdoktor u 2016. je prof. dr. Stipislav Jadrijević

09.02.2017.

Laskavu titulu „najdoktora“ Hrvatske u 2016. godini zaslužio je, prema glasovima pacijenata, ugledni zagrebački abdominalni kirurg prof. dr. Stipislav Jadrijević iz KB-a Merkur. Prigodnu zahvalnicu dodijelila mu je Udruga hrvatskih pacijenata povodom Svjetskog dana bolesnika, a njezin predsjednik Mario Drlje otkrio je kako je jedan pacijent opisao prof. Jadrijevića; „Da bi netko bio dobar liječnik, mora najprije biti dobar čovjek“.

Tom Sinjaninu s adresom u Zagrebu koji iza sebe ima više od 500 transplantacija jetre koje je obavio samostalno i još toliko na kojima je asistirao, ovo nije prva nagrada. Poznat kao „hrabar liječnik koji uzima najteže slučajeve koje nitko drugi neće“, dobio je i prestižnu nagradu Ponos Hrvatske u 2014. godini. Tada je operacijom spasio život mladoj pacijentici kojoj je tumor zahvatio sve tri jetrene vene.

„Najsestrom“ u 2016. godini proglašena je Božena Kapitarić, inače glavna medicinska sestra centralne dnevne bolnice u Županijskoj bolnici Čakovec. Ovo je već drugi put da je ponijela tu titulu. Izabrana je: „zbog empatije i podrške pacijentima i njihovim obiteljima kojima je uvijek na raspolaganju…“.

 

vrh stranice