Pjesmom Louisa Armstronga otvoren simpozij anesteziologa

19.05.2017.

Uz taktove Louis Armstrongove pjesme „What a wonderful world“ danas je u zagrebačkom hotelu International počeo simpozij „Anesteziologija u Hrvatskoj 2017“. Prisutne je najprije pozdravio predsjednik Hrvatskog društva za anesteziologiju i intenzivno liječenje doc. dr. sc. Ante Sekulić, zatim i Dubravko Habek, pročelnik kirurškog kolegija Akademije Medicinskih znanosti Hrvatske, a potom im se obratio i predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. sc. Trpimir Goluža.
U svom kratkom govoru ispričao je što sve Komora čini kako bi poboljšala status i kvalitetu života liječnika u Hrvatskoj.

Podsjetio je i na veliki broj liječnika koji su otišli u inozemstvo i nisu se vratili, te istaknuo kako je među njima upravo najviše anesteziologa, čak 50. Taj podatak izazvao je komešanje među sudionicima simpozija.
 
- Dragi kolege, vi ste duša kliničke medicine. Dobro sam upoznat s problemima s kojima se susrećete u svakodnevnom radu i zato vas pozivam da se organizirate, odredite svoje ciljeve i počnete raditi na tome da se ti problemi riješe. Kao predsjednik HLK-a jamčim vam da ćete imati našu podršku – rekao je dr. sc. Goluža prisutnim anesteziolozima. Uz njega, podršku kolegama je svojim dolaskom iskazao i drugi dopredsjednik Komore, prim. dr. Ante-Zvonimir Golem.
 
Za glazbeni početak Simpozija pobrinuo se sastav Green Hill Boys, a tijekom dvodnevnog susreta sudionici će govoriti o strojnoj ventilaciji pluća, monitoringu i drugim važnim temama, te će se uz Simpozij održati i redovita godišnja Skupština Hrvatskog društva za anesteziologiju i intenzivno liječenje.
 
 
vrh stranice