Rezultati ankete „Rada pod nadzorom“ prve i druge generacije

01.09.2021.

Nakon ukidanja obveze obavljanja pripravničkog staža, jedna je od mogućnosti stručnog usavršavanja koja se nudi mladim liječnicima rad pod nadzorom. Povjerenstvo za mlade liječnike Hrvatske liječničke komore istražilo je zadovoljstvo mladih liječnika kvalitetom i provedbom „Rada pod nadzorom“. Anonimno istraživanje, provedeno u obliku anketnog upitnika, obuhvatilo je dvije generacije mladih liječnika.

Prvo istraživanje u studenom 2020. obuhvatilo je prvu generaciju mladih liječnika (diplomiranih 2019.). Od ukupno 424 mlada liječnika upitnik ispunilo njih 166 (39%).

Drugim istraživanjem u svibnju 2021. obuhvaćena je druga generacija mladih liječnika (diplomiranih 2020.), od koje su ukupno sudjelovala 92 ispitanika.

Novost u odnosu na rad pod nadzorom prve generacije je i mogućnost rada u zavodima za javno zdravstvo, uz otprije ponuđenu mogućnost rada u obiteljskoj medicini, bolničkoj i izvanbolničkoj hitnoj medicini.

Grafički usporedno prikazani rezultati rada pod nadzorom prve i druge generacije mladih liječnika kao i analiza rezultata dostupni su ovdje.


vrh stranice