Stručno vijeće OB Varaždin podržalo ravnateljicu dr. Zember

20.01.2017.

Stručno vijeće OB Varaždin u četvrtak je većinom glasova poduprlo ravnateljicu dr. Sanju Zember protiv koje je Upravno vijeće pokrenulo postupak razrješenja, prenosi Hina. Ravnateljicu su poduprla 33 člana Stručnog vijeća od nazočnih 35. Predsjednica Vijeća Željka Grđan izjavila je na konferenciji za novinare kako ono daje potporu ravnateljici dr. Zember i odbacuje razloge za njezino razrješenje navedene u odluci Upravnog vijeća.

Izvijestila je i kako Ranko Stare ostaje član Upravnog vijeća bolnice kao predstavnik Stručnog vijeća, iako je na sjednici Upravnog vijeća glasovao za pokretanje postupka razrješenja dr. Zember. Za njegov opoziv bilo je 26 od 52 člana Stručnog vijeća, što je jedan glas manje od potrebne natpolovične većine. Stručno vijeće očekuje da će na sljedećoj sjednici Upravnog vijeća  glasovati prema odluci većine članova Stručnog vijeća, a ne po vlastitoj odluci, istaknula je Grđan.

Podsjetimo, ravnateljica varaždinske Opće bolnice dr. Sanja Zember u ponedjeljak je od Upravnog vijeća dobila rok od osam dana da se očituje na primjedbe koje su iznijeli, a za koje drže da su razlozi za njezino razrješenje.

Dr. Zember je najavila kako će se očitovati te da će zatražiti pravnu zaštitu ako je smijene s mjesta ravnateljice. Istaknula je kako djelatnici u varaždinskoj bolnici ne žele da ta ustanova postane „bolnica slučaj“.  

Smijenjen član Upravnog vijeća koji je glasovao protiv smjene dr. Zember

Varaždinski župan Predrag Štromar smijenio je pak  člana Upravnog vijeća OB Varaždin Damira Habijana, inače predsjednika gradskoga HDZ-a, koji je glasovao protiv pokretanja postupka razrješenja dr. Zember.

Naime, Upravno vijeće bilo je podijeljeno: troje članova glasovalo je za pokretanje postupka razrješenja, a dvoje je bilo protiv. Za pokretanje su glasovali predstavnici Varaždinske županije, osnivača bolnice, koji su iz redova HNS-a i SDP-a, te predstavnik stručnog vijeća Ranko Stare, a protiv su bili Habijan i predstavnica Radničkog vijeća zaposlenika bolnice.

Potporu ravnateljici dr. Zember dalo je i vodstvo Hrvatske liječničke komore.

 

 

vrh stranice