Trideset godina bolnih sjećanja

18.11.2021.

Delegacije Hrvatske liječničke komore sudjelovale su danas u kolonama sjećanja u Vukovaru i Škabrnji, odajući počast njihovim žrtvama, ali i svim žrtvama Domovinskog rata. Na današnji datum, 18. studenoga 1991. slomljena je herojska obrana grada Vukovara. Istoga dana u Škabrnji pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojbi počinili su pokolj hrvatskih civila. U sjećanje na ove tragične događaje, Hrvatska 18. studenoga obilježava državni blagdan Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Delegacija HLK-a predvođena predsjednikom dr.sc. Krešimirom Luetićem sudjelovala je u vukovarskoj Koloni sjećanja te je položila vijenac kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

U Škabrnji je delegacija HLK-a predvođena članom županijskog povjerenstva HLK-a za Zadarsku županiju dr. Nediljkom Jovićem sudjelovala u Koloni sjećanja te je položila vijenac na mjesnom groblju sv. Luke.

Obilježavanjem tragičnih događaja u Vukovaru i Škabrnji, dužnosnici HLK žele odati počast herojstvu svih ubijenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila s posebnim poštovanjem prema svojim stradalim kolegama liječnicima i zdravstvenim radnicima.

vrh stranice