U KBC-u Zagreb otvoren Centar za prostatu

27.12.2016.

U KBC-u Zagreb, u Klinici za urologiju otvoren je Centar za prostatu u kojem će se osim urološkog pregleda, ovisno o indikaciji, moći obaviti niz dijagnostičkih pretraga vezanih uz bolesti prostate: laboratorijski nalazi (PSA, kreatinin, sediment urina, mikrobiološki nalazi), UZV urotrakta, uroflow, UZV-om vođena biopsija prostate te operativni zahvati.

Naime, poznato je da su smetnje mokrenja uzrokovane bolestima prostate najčešći razlog dolaska pacijenta urologu i jedan su od najčešćih razloga hospitalizacije na odjelima urologije. Stoga bolesti prostate predstavljaju značajan javnozdravstveni problem.

Moderan pristup dijagnostici i liječenju bolesti prostate je multidisciplinaran. Uz urologa u njemu sudjeluju i onkolozi, radiolozi, radioterapeuti, specijalisti nuklearne medicine, mikrobiolozi, anesteziolozi i dijetetičari, a od velikog značaja je dobra suradnja s liječnicima obiteljske medicine.

 

UPUTE ZA LIJEČNIKE OBITELJSKE MEDICINE

Za narudžbu Vaših bolesnika u Centar za prostatu potrebna je D2 uputnica za Dnevnu bolnicu urologije. S uputnicom narudžbe su moguće putem email-a predbiljezbe.centar.za.prostatu@kbc-zagreb.hr ili osobno u Centru (1. kat zelene zgrade KBC Zagreb).

Pacijenti kojima će pregled u Centru biti najkorisniji su:

     Pacijenti koji imaju početne tegobe mokrenja i trebaju prvi pregled urologa

     Pacijenti s povišenim PSA

     Pacijenti s novodijagnosticiranim rakom prostate koji trebaju pomoć u odluci o daljnjem liječenju

     Pacijenti s dugotrajnim tegobama mokrenja koji trebaju nove opcije liječenja

     Mlađi pacijenti koji imaju dugoročne tegobe u vidu kroničnog prostatitisa.

 Za eventualne nejasnoće slobodno se obratite na gore navedeni e-mail.

 

Uz srdačan pozdrav,

Prof.dr.sc. Željko Kaštelan

Predstojnik Klinike za urologiju

KBC Zagreb

vrh stranice