Vodstvo HLK-a s PBZ-om dogovorilo za liječnike najnižu kamatu na stambene kredite u Hrvatskoj - svega 2.18 posto!

15.12.2018.

Vodstvo Hrvatske liječničke komore u ovo predblagdansko vrijeme sa zadovoljstvom obavještava svoje članove da je u pregovorima s Privrednom bankom Zagreb (PBZ) uspjelo za sve članove Komore dogovoriti kamate za stambene kredite u visini od 2.18 posto fiksno na sedam godina u kunama i eurima, što je daleko najniža kamata na hrvatskom tržištu, te kamatu od 3.80 posto za nenamjenske kredite u kunama.

Ovo je jedna u nizu konkretnih mjera koje je vodstvo HLK-a na čelu s prvim dopredsjednikom/v.d. predsjednika dr. sc. Krešimirom Luetićem uspješno ostvarilo s PBZ-om, a sve s ciljem kako bi kolegama liječnicima osigurali bolji standard i svakodnevne uvjete života. U naporima za postizanje takvih kreditnih uvjeta koji su usporedivi s onima u razvijenim državama, vodstvo Komore osobito je imalo na umu mlade liječnike kojima je uz zaposlenje, osiguranje vlastitog stambenog prostora, jedan od glavnih razloga kojega navode za odluku, hoće li otići raditi u inozemstvo ili ostati u Domovini. Komora će i dalje sve svoje resurse staviti u službu hrvatskog liječništva i poput, osiguranja ovakvih izuzetno povoljnih kamata na stambene i nenamjenske kredite, s partnerima, lokalnom zajednicom i središnjom državom nastojati osmišljavati i donositi mjere, a sve s ciljem kako bi liječnici imali dostojanstven standard i uvjete života kako bi bili zadovoljni i u potpunosti se mogli posvetiti svom liječničkom pozivu na dobrobit svojih pacijenata, svih građana i hrvatske države, ističe v.d. predsjednika HLK Krešimir Luetić.

Nove povoljnije kamatne stope na stambene i nenamjenske kredite primjenjivat će se od 1. siječnja 2019.

Više informacija i uputa svome članstvu o ostvarivanju tog povoljnijeg kreditiranja Komora će navesti u brošuri koja će biti objavljenja na mrežnim stranicama Komore s prvim danima iduće godine.

vrh stranice