Pripreme za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u privatnim zdravstvenim ustanovama

11.12.2020.

Sukladno uputi HZJZ-a, privatne zdravstvene ustanove trebaju žurno dostaviti nadležnom županijskom/nastavnom zavodu za javno zdravstvo popis svojih djelatnika koji se namjeravaju u prvoj fazi cijepiti protiv bolesti COVID-19.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo obavlja pripreme za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 te je zdravstvenim ustanovama uputio dopis (dostupan ovdje.)

Kako se navodi u dopisu, najvjerojatnije će početkom siječnja 2021. godine biti distribuirana prva isporuka Pfizerovog cjepiva kojom se planira provoditi cijepljenje zdravstvenih djelatnika te djelatnika i korisnika domova za starije osobe. Pod zdravstvenim djelatnicima koji se cijepe u prvoj fazi podrazumijevaju se svi u sustavu zdravstva koji dolaze u izravan kontakt s pacijentima, uključujući ljekarnike i nezdravstvene djelatnike u zdravstvenim ustanovama.

Zbog potrebe temeljitog planiranja, zavodi za javno zdravstvo prikupljaju podatke o broju zdravstvenih djelatnika koji se namjeravaju cijepiti u prvoj fazi.

Sukladno uputi HZJZ-a, privatne zdravstvene ustanove trebaju žurno dostaviti nadležnom županijskom/nastavnom zavodu za javno zdravstvo popis svojih djelatnika koji se namjeravaju u prvoj fazi cijepiti protiv bolesti COVID-19. Mreža zavoda za javno zdravstvo s kontaktima dostupna je ovdje.

Hrvatska liječnička komora za svoje članove prikuplja i na svojim mrežnim stranicama objavljuje redovito ažurirane informacije o koronavirusu. Najnovije upute, preporuke i postupnike vezano za koronavirus (SARS-CoV-2) kao i o cijepljenju i cjepivima protiv bolesti COVID-19 možete pronaći na HLK mrežnoj stranici ovdje.


vrh stranice